Érzékelj meg új dolgokat!

Miben tud a cégünk segíteni önnek?

  • Teljes körű tanácsadás!
  • Pár zónás rendszertől akár a több ezer zónás rendszerekig
  • Új behatolásjelző rendszer tervezése
  • Meglévő rendszerek bővítése
  • Helyszíni felmérés és ajánlatkészítés kivitelezés előtt
  • Ha lehetséges több megoldást is vázolunk ön számára
  • Garanciát vállalunk a munkánkra
  • Hosszútávú szervizt és karbantartást is vállalunk

Mit védjek riasztóval?

Az örök kérdés. Mert elsőre ugyan mindenki azt vágná rá, hogy a nyílászárókat. Mert, hogy a „rabló” az ajtón vagy az ablakon jön be. (Kivéve, ha Mikulás génekkel rendelkezik. Erre azért vajmi kevés az esély, még a leg paranoidabb biztonsági szakértők szerint is.) De, biztos, hogy az elég? Ráadásul mivel védjük? Itt is, akárcsak a kamera rendszereknél érdemes átgondolni, hogy pontosan milyen értékeink vannak, és mi is a célunk a riasztóval? Utána, javasolt felkeresni szakembert és a tanácsát kérni, hiszen nem kizárt, hogy további gondolatok felmerülhetnek.

Olcsó riasztó drága mulatság

Ma már egy barkácsbolt is kínál különböző „riasztónak” nevezett eszközöket, melyek első pillanatban még pénztárca barátnak is tűnhetnek. Ami igaz, mindaddig, amíg nem mondanak csődöt. Mert, akkor ahogy a szólás tartja „se pénz, se posztó”. Egy alapos felmérés után a P1safe szakértői egy árérték arányos javaslatot tesznek, melyre garancia is van. Gyakorlati tapasztalat, hogy nem biztos, hogy az első látásra „olcsónak” tűnő megoldás valóban az is. Ráadásul az „olcsó” is egy relatív fogalom. Kinek mi az érték és a drága?

Kell e átjelzés és ha igen hova?

Fontos kérdés. Nem, nem minden esetben van rá szükség. A nagyobbik kérdés az, hogy ha kell, akkor kinek is jelezzen? Ez lakóhely függő. Az ország számos területén működnek úgy nevezett „Távfelügyeleti Szolgálatok”, melyek azonnal értesülnek a riasztásról. Ezekben az esetekben ők értesítik a rendőrséget és kezdik meg az intézkedést. A szolgáltatásnak természetesen pénzügyi vonzata is van, hiszen, az nem a riasztó rendszer „tartozéka”. A P1safe ebben is tud segíteni és tanáccsal tudja ellátni ügyfeleit, illetve a riasztórendszereit is „beüzemelteti” a szolgálatnál. Így a tanácsadás mellett, rögtön összekötő kapocs tud lenni az ügyfél és a szolgálat között.

Vannak olyan helyek ahol ezt a távfelügyeletet maga a rendvédelmi szerv látja el. Erről a riasztó rendszer kiépítése előtt érdemes tájékozódni, vagy a P1safe munkatársainak tanácsát kérni.

Csendes vagy hangos?

A riasztórendszerek lényege a prevenció, vagyis, hogy a betörést előbb jelezze és a tevékenység folytatásában a betörőt megállítsa. Ezért a legelterjedtebb a hang és fényjelzéssel egybekötött rendszerek. Ez ugyan elriasztja a betörőt, de ha már „megszerezte zsákmányát”, akkor sajnos nem kizárt, hogy bottal üthetjük a nyomát. Van még egy fontos tudnivaló. Bizonyára már Ön is találkozott azzal a jelenséggel, hogy édesdeden akart aludni, amikor valahol a lakó környezetében veszettül elkezdett egy riasztó visítani. Mi volt az Ön első reakciója? Valószínű, hogy káromkodott egy nagyot, szidta az illetőt és a fejére húzta a takarót. Vagyis, nem rohant az ablakhoz, nem kapott magára egy kabátot, és nem rohant a helyszínre. Szomorú tény, de a sok téves riasztás miatt az emberek már immúnisak a riasztók hangjára. Ráadásul a téves riasztások egyik nagy okozója az időjárás. Figyelje meg, hogy viharok idején mennyire sok autó és lakás riasztó kapcsol be. Az ilyen hamis riasztások és az „olcsó” megoldások között, pedig van kapcsolat. Nem lenne ezzel gond, ha napjaink betörői ezt nem tudnák, de a tanulmányok szerint 10 esetből csak 4 esetben riasztja el őket a riasztó hangja. Maximum csak a rendőrjárőrök figyelmét kelti fel, ha ép a környéken vannak.

Napjainkban egyre inkább terjed az úgy nevezett „NÉMA RIASZTÁS”. Ennek lényege, hogy a behatoló nem érzékel semmit abból, hogy személye már nem észrevétlen. Így, lehetősége van a hatóságoknak még akkor a helyszínre érni amikor a tettes még javában „dolgozik”. Ez azért is fontos lehet, mert ebben az esetben tettenérés történik, amit már nem fog tudni „kidumálni” az elkövető. Ráadásul a biztosító sem kérdőjelezheti meg a betöréssel kapcsolatos károkozást. A riasztás ezen módja történhet helyben vagy a megfelelő szolgálatnál, illetve mindkét helyen. Egyébként nem ritka, hogy mindkét riasztást is alkalmazzák. Az első lépcsőben a néma riasztás, majd a helyi hang és fényriasztást. De, a hang riasztás mértékét és hosszát javasolt szabályozni. Gondolva a lakókörnyezetre.

Kamera- és riasztórenszer együtt:

Egyre gyakoribb igény és már nem csak üzemek, boltok, ipari és szolgáltató létesítmények, de lakóházak, lakások esetén is. A P1safe szakemberei rendelkeznek a megfelelő kompetenciákkal, hogy akár a meglévő rendszert bővítsék, vagy kialakítsák, illetve integrációs munkát végezzenek. A két rendszer együttes alkalmazása már egy nagyon komoly biztonságérzetet kínál és nem csak kínál, hanem valóban ad is az ügyfelek számára. Egy kombinált védelmi rendszerbe való behatolás már teljesen értelmetlenné válik a behatoló számára, hiszen a „zsákmány” megszerzése és a bűncselekmény tényének bizonyíthatósága miatt kiszabható szabadságvesztés között túl nagy a kockázati rész. Röviden: a betörő sem annyira ostoba, hogy önként rohanjon a „hűvösre”. (Bár, az élet mindig produkál meglepetéseket.)

Partnereink